build home

Patru Licee de Informatică

La puterea a 50 de ani

Patru Licee de Informatică

La puterea a 50 de ani

Liceul Teoretic de Informatică Iași

„Grigore Moisil”

Colegiul Național de Informatică București

„Tudor Vianu”

Liceul de Informatică Cluj-Napoca

„Tiberiu Popoviciu”

Liceul Teoretic Timișoara

„Grigore Moisil”

Galeria de proiecte

Programarea demonstrațiilor pe ore

Ca să vizitați o echipă trebuie să dați clik pe numele echipei la ora la care această demonstrație începe conform programării de mai jos:

Ora Număr și numele echipei Număr și numele echipei
15 1. 5IT 11. MakeIT
15.15 2. Booldogs 12. 4tza info
15.30 3. GoCreative 1. 5IT
15.45 4. SER 2. Booldogs
16 6. PHIsicsMasters 3. GoCreative
16.15 7. 5BrainCells 4. SER
16.30 8. Mind Squared 6. PHIsicsMasters
16.45 9. Țestoasele Ninja 7. 5BrainCells
17 10. SchoolSoft 8. Mind Squared
17.15 11. MakeIT 9. Țestoasele Ninja
17.30 12. 4tza info 10. SchoolSoft
17.45 Încheiere Program

Lista proiectelor educaționale realizate de elevi la concursul 4IT50

1. 5IT

Video
Mentor:
Ninu-Ciprian Marginean
Elevi:
Iancu Julien Cluj-Napoca
Maxim Teodor Timișoara
Romanescu Adia-Ioana Iasi
Dobocan Raul Cluj-Napoca
Titlul proiectului:
Eseuri
Rezumat:
Platforma web Eseuri își propune să îmbunătățească eficiența învățării elevilor din clasele de liceu care se pregătesc pentru proba de limba și literatura română de la bacalaureat, să încurajeze e-learning-ul și utilizarea de materiale didactice rezumative și să atenueze stresul pe care îl provoacă pregătirea pentru BAC. Prin includerea unui set de opțiuni variat cum ar fi încărcarea de referate, corectarea acestora de către profesori de limba română din România, accesul la conținutului aprobat și corectat de către profesori care se garantează a fi realizat în conformitate cu baremul examenului național și care ar obține o notă foarte apropiată de cea maximă. Considerând contextul pandemic, site-ul Eseuri vine în completarea orelor de curs și, știind că se estimează că adolescenții petrec cel puțin 7 ore pe zi în medie pe dispozitive electronice, este o soluție foarte accesibilă pentru liceeni.

3. GoCreative

Video
Mentor:
Crețu Silvian
Elevi:
Dumitrescu Toma-Ioan București
Radu Alexandru-Mihai Cluj-Napoca
Tanasă Paul-Iulian Iași
Tulbure Alexandru Nicolae Timișoara
Ghitescu Ioana București
Titlul proiectului:
Dixi
Rezumat:
Impreună am vrut să realizăm o aplicație ajutatoare pentru una dintre cele mai stresante și importante, din punct de vedere educațional, perioade prin care am trecut cu toții până acum: evaluarea de la sfârșitul primilor 8 ani de scoala. De aceea, am creat DIXI, o aplicație care te ajuta sa înțelegi mai mult decât sensul propriu al frazei, cât și conținutul ei structural și compozițional, prin simpla analiza morfologică. DIXI e un dicționar menit să ușureze și să fluidifice parcursul materiei pentru evaluarea la limba și literatura romana, dar nu numai.

6. PHIsicsMasters

Video
Mentor:
Florentin Picioroaga
Elevi:
Coman Tudor Andrei București
Dolha Catalin Cluj-Napoca
Costache Radu-Mihai Iași
Tudor Mihnea Ștefan Timișoara
Tudorache Lucia Bianca Timișoara
Titlul proiectului:
PHIsicsMasters
Rezumat:
Prin aplicația creată ne dorim să venim în ajutorul elevilor, dar și al profesorilor de fizică cu un suport vizual pentru o parte din fenomenele mecanice studiate în clasa a 9-a (planul înclinat, forța elastică, mișcarea rectilinie). Aplicatia vine cu o librarie de fenomene mecanice de baza si poate fi astfel folosita de catre profesori in predarea acestora. In acelasi timp, elevii au posibilitatea de a modela probleme mai complexe ce sunt construite pe aceste fenomene mecanice agregandule intr-un proiect individual. Astfel dupa modelarea unei probleme, elevul poate porni o simulare a fenomenelor modelate si deasemeni poate controla aceasta simulare folosind o axa a timpului.

10. SchoolSoft

Video
Mentor:
Raul Stoin
Elevi:
Alecu Maria-Diana București
Gosa Bogdan Cluj-Napoca
Stanciu Bogdan București
Titlul proiectului:
SchoolSoft
Rezumat:
Prin acest proiect, ne propunem să prezentăm matematica într-un mod inedit copiilor de ciclu primar. Această pandemie a arătat tuturor că tehnologia are un rol important în educația generațiilor care vin, dar elevii mici au nevoie de un sprijin suplimentar pentru a deprinde cunoștințele necesare, deoarece monotonia orelor online nu îi ajută să înțeleagă la fel ca atunci când sunt fizic în clasă. Soluția noastră este aplicația SchoolSoft, care este dezvoltată, momentan, pentru acest grup țintă, cu scopul de a facilita absorbția de informații prin „exerciții-joc” interesante de matematică distractivă. Copiii vor fi atrași de culorile vii, astfel învățând mai multe prin aplicații practice care întăresc ceea ce învață la clasă. În acest mod, matematica devine accesibilă și prietenoasă, iar învățătorul dispune de o unealtă ușor de folosit, utilă atât pentru orele online, cât si pentru cele fizice.

12. 4tza info

Video
Mentor:
Tiberius Dumitriu
Elevi:
Iordan Rareș Iași
Kulcsar Noemi Cluj-Napoca
Guiman Albert București
Crismariu Codrin Iași
Stanica Andrei Timișoara
Titlul proiectului:
Brainer
Rezumat:
Proiectul are în centru facilitarea procesului de învățare, vizând elevii dornici de a aprofunda cunoștințele la materiile care le-au provocat anterior dificultăți, prin intermediul unui site. Acesta are la bază atribuirea utilizatorilor unui rol dublu: atât de elev(student), cât și de profesor(mentor). Sunt folosiți algoritmi de determinare a celor mai potrivite opțiuni pentru useri, având în vedere categoria de vârstă (reprezentată de clasă), disciplinele la care excelează, respectiv cele care necesită o altfel de abordare pentru ca informațiile să se sedimenteze. Față de site-urile/aplicațiile similare, proiectul nostru-Brainer- iese în evidență prin feature-ul de matching, care generează persoana optimă adaptată nevoilor utilizatorului.

2. Booldogs

Video
Mentor:
Flavius Platon
Elevi:
Ioncioaia Călin Iași
Turcin Gabriel-Marian Timișoara
Halasz Daniel Ștefan București
Lung Ana-Otilia Cluj-Napoca
Rata Sorin Timișoara
Titlul proiectului:
Painting Class
Rezumat:
Aplicația dezvoltată de noi are ca scop principal facilitarea profesorilor cu unelte necesare pentru a interactiona cu elevii din mediul online. Aceasta aplicație consta intr-o tabla interactiva pe care fiecare elev poate scrie, ca apoi aceasta să poată fi văzută de către profesor. El are și opțiunea de a partaja tabla oricărui elev la toți participantii întâlnirii (pentru a arata clasei soluția corectă a unui exercițiu, de exemplu), dar și a de a copia tabla unui elev pentru a o corecta. Pentru a face folosirea materialului didactic în mediul digital cât mai ușoară, aceasta aplicație include unelte pentru manipularea fotografiilor, PDF-urilor si screenshoturilor. Aplicație este scrisă în C# și WPF, folosind tehnologii și metode moderne.

4. SER

Video
Mentor:
Mihaela Bulgaru
Elevi:
Gheorghieș Alexandru Iași
Buia Aurelian Cluj-Napoca
Sion Denis Timișoara
Stoleru Andrei Iași
Tudor Alexandru București
Titlul proiectului:
SER
Rezumat:
Aplicația Susținem Elitele României este menită să centralizeze toate olimpiadele și concursurile școlare într-un singur website. Acestea pot fi căutate foarte rapid folosind live-search-ul nostru. Website-ul este bazat pe roluri, iar toți care au rolul de organizator pot organiza concursuri, evident, dacă acestea vor fi aprobate pe admin, alt rol al site-ului. La sfârșitul concursului/olimpiadei, clasamentul se poate vedea tot pe site-ul nostru.

7. 5BrainCells

Video
Mentor:
Stefanu Turcu
Elevi:
Cainamisir Vlad București
Mitreanu Alex Iași
Mîrzoca Radu Casian Timișoara
Titlul proiectului:
Studyrooms
Rezumat:
Studyrooms este o platforma gratuită pentru tinerii elevi din România care își doresc să învețe într-un mediu academic colaborativ pentru a-și întări cunoștințele deja existente și a acumula informații și experiențe noi. Platforma noastră creează un cadru educațional bazat pe materiile din programa școlară unde elevii se pot ajuta reciproc cu ușurință prin intermediul interfaței noastre intuitive. Fie că este prin intermediul mesajelor, pozelor, atașamentelor sau apelurilor video în grupuri de până la 10 persoane, fiecare elev poate contribui activ la comunitatea Studyrooms și a ajuta liceeni din toate colțurile țării. Toți utilizatorii platformei pot fi siguri că informațiile lor, mesajele trimise în aplicație și conferințele video sunt protejate folosind metodele consacrate din domeniul securității cibernetice.

11. MakeIT

Video
Mentor:
Bogdan Butunoi
Elevi:
Bîrleanu Teodor Matei București
Chelaru Răzvan Iași
Sireanu Vlad Timișoara
Șchiop Bogdan Cluj-Napoca
Titlul proiectului:
LearnBook
Rezumat:
Aplicația noastră realizează legătura dintre elevi si profesori , ajutând elevii să înțeleagă mai bine materiile studiate și să se pregăteasca pentru teste ,examene sau concursuri. Elevii creează postări în care dau detalii despre subiectul la care au nevoie de ajutor sau pregătire suplimentară ,după care un profesor ia legătura cu elevul.

9. Țestoasele Ninja

Video
Mentor:
Bogdan Constantin
Elevi:
Michaelides Glafkos Nikolas București
Ghera Denis-Leonard Timișoara
Sireanu Vlad Timișoara
Sandu Theodor Iași
Racz Antonia-Roxana Cluj-Napoca
Titlul proiectului:
Happy Turtles
Rezumat:
Acest proiect are scopul de a încuraja copiii să mențină apele curate prin aplicația noastră web care reprezintă o enciclopedie a animalelor acvatice. Pentru a face totul mai distractiv, am încercat să dezvoltăm un joc bazat pe cunoștințele dobândite din aplicație, care să simuleze una dintre marile probleme cu care ne confruntăm în zilele noastre: contaminarea marină în exces care cauzează pagube majore. Scopul jocului este acela de a ajuta țestoasele să-și facă frații și surorile fericiți, adică restul viețuitoarelor cu care locuiesc în marele ocean.Echipa:

8. Mind Squared

Video
Mentor:
Cristian Militaru
Elevi:
Anton Petru-Adrian Iași
Loghin Cătălin Iași
Mercan Horia București
Pătru Bianca Maria Timișoara
Schiop Paul Cluj-Napoca
Titlul proiectului:
Mind Squared
Rezumat:
Scopul aplicației este de a organiza proiectele de echipă ale elevilor și a economisi eficient timpul acestora. Rolul esențial al acesteia, prin care se diferențiază de alte soft-uri deja existente, constă în faptul că este o aplicație pentru proiecte de grup. Ea creează în mod automat echipe de elevi (numărul dintr-un grup fiind specificat de profesor) în funcție de competențele lor, având ca scop principal facilitarea și dezvoltarea muncii în echipă. Ideea a pornit de la faptul că toți membrii echipei au un număr foarte mare de grupuri pe platforme de socializare (WhatsApp, Messenger), care sunt într-o dezordine totală ce scade productivitatea. Aplicația are feature-uri multiple (e un centru de multi-tasking) pentru: comunicare între elevi, organizarea task-urilor, teste etc. Am ales această idee pentru a simplifica viața elevului în această perioadă, aflându-ne în mediul online, și pentru a evita problemele tehnice rezultate din schimbarea de la o aplicație la alta. Exemplu: în timp ce ești într-un call pe o aplicație dai test pe altă aplicație.

Suporteri

www.000webhost.com